lørdag 17. oktober 2009

Dør fra 1890!

.... og eg er i lykkerus!
Føler meg så heldig når eg får tak i slike herlige gamle ting! Du skimtar den bak hjørnet her: Denne herligheten har stått i ein bygård på Torshov, og er altså fra 1890.
Døra er berre lent opp mot veggen, og eg har ikkje tatt meg tid til å vaske den ein gong... hi hi ... ville så gjerne vise den fram!

Ja eg veit huset mitt er fra 1952... men dører fra 50-tallet har eg absolutt IKKJE sansen for! ;-) Og legger derfor heller ikkje ut bilde av den døra som opprinneleg sto der ;-) Men de kjenner til dei: slette i gulbrunt tre *grøss*!

Og bak døra kan de sjå at eg endelig har fått opp lykta mi også:Den har stått i biblioteket på vent... på at listene i gangen skulle komme opp... *sukk*... ting tar tid.... men no er det nesten ferdig :-D Manglar berre at snekkaren skal komme og sette inn den nye fiiiiiine fiiiiine døra- og liste rundt den- så er det klart...ENDELIG!

Litt bedre bilde av lykta:
Fortsatt god lørdag - no skal eg pusse ferdig tak og veggar i trappegangen.
:o)

25 kommentarer:

 1. Kjempefin dør :) jeg har også tatt i bruk en gammel dør, bruker den til salongbord :) fint at noen vil gi bort ting vi ser på som skatter:)
  ha en fin helg :)

  SvarSlett
 2. Kjempeflott!! Ikke rart du hadde hast med å vise den frem. Lykta var oså nydelig. Har lenge tenkt på å anskaffe meg en slik lykt for å henge på veggen. Hvor har du kjøpt denne?
  Flott blogg du har.. Skal ta meg en "runde" å se på alle kategorier.
  Ha en fortsatt fin helg.
  Klem J.

  SvarSlett
 3. Du, foresten, den kommoden du har malt, hva var fremgangsmåten din der, å hvilken farge brukte du? Oljemaling eller vann?
  Jeg har en gammel kommode stående som jeg igårkveld pussa og idag har grunnet, men er litt usikker på topplaget. Jeg har en boks eggehvit oljemaling glans 40, jeg tenkte jeg skulle bruke, en er litt usikker. Mulig mer glans, og mulig jeg ikke trenger oljemaling, det er jo no hersk å gjøre rent utstyret etterpå, åsså tar det så lang tid..Hadde jo lyst å bli ferdig nå i helga:-)
  Klem J.

  SvarSlett
 4. Gamle dører er superdiggbare!! Så enig med deg!

  Hilsen Liv som ønsker deg fortsatt en fin helg.

  SvarSlett
 5. *sukk* for ei flott dør du har fått tak i deg. Heldig du er:-)

  Og den lykta var heilt nyyydeleg.

  Klem frå meg og fortsatt god helg.

  SvarSlett
 6. Takk for svar. Då det vil si at du bruker vannbasert maling på dine møbler? Blir de ikke vanskelig å vaske da? Tenkte kanskje at med oljemalingen ble den litt lettere å holde ren.
  Bomull ja, det har jeg på alle veggene mine. Rart du synes den er litt gul, det har jeg aldri tenkt på, jeg synes bare den er litt varm hvit, men helt hvit, ikke gul?? Rart:-)
  Men nå skal jeg ned å male et grunningsstrøk til:-) Takk igjen for svar.
  Klem J.

  SvarSlett
 7. For en fantastisk flott dør du har fått deg... Gamle dører har sjarm så det holder...

  nyt kvelden..*klem Kerstin

  SvarSlett
 8. Oi, så flott det var her hos deg! Helt nydelig dør du har fått tak i! Den var du virkelig heldig med. Og for et flott speil, bord og lykt. Virkelig flott!!

  SvarSlett
 9. Å så flott du har det hjemme hos deg, kjempelekkert! :) Og døra var superfin, så heldig du er som har fått tak i en slik skatt... Klem Siren :)

  SvarSlett
 10. Takk for svar igjen:-) Det er bra å høre at vi er enige:-) Nå har jeg malt 1 strøk med oljemalingen så:-) eggehvit 40. Så det blir spennende... Men jeg er så utålmodig.. Vil helst ha "stayla" den med en gang jeg:-) hehe..
  Du får følge med å se hvordan det blir.. Jeg legger meg til som følger hos deg, vil gjerne følge med på huset ditt og utviklingen der.
  Klem J.

  SvarSlett
 11. Kjempe fin dør, misunnelig som vanlig jeg,hehe. Leter etter gamle dører selv, er så fine til mange ting. Og lykta var og kjempe fin.
  Klem Kristin

  SvarSlett
 12. Så flott dør ! Ja dette er noe helt annet enn dørene fra 50-tallet ja :-)

  Ønsker deg en deilig helg !
  Klem, Nostalgia

  SvarSlett
 13. en kjempefin dør du fikk tak i her!!!
  Skjønner at du er fornøyd:o)
  Vi har make lykt forresten:o)

  ha en fin kveld:o)

  SvarSlett
 14. Dette var noe helt annet en dørene fra 50 tallet og lykten er lekker.Ønsker deg en fortsatt god helg.

  SvarSlett
 15. HEI:)Takk det samme:)For ei flotte dør!Hehe:)Å jo da,opphenget er oppned!Eg såg det for ein time sida,å var tenkt å blogge det!Det heng no rett veg!Måtte flire når eg såg det!Det går av og til litt fort i svingane her i heimen:)For alt skulla vore gjordt helst i går i mi verd!hehe:)Nattaklem!

  SvarSlett
 16. Åh vilken fin gammal dörr, det blev ju jättefint.
  Hoppas du får en fortsatt trevlig helg!
  Kram Frida

  SvarSlett
 17. Hehe, jeg vet akkurat hvilke dører du mener med 50 tall. Er heeelt enig :)
  Den du fant var flott. Det er kjekt når man kommer over akkurt det man leter etter!

  Det ble fint med lykten din også.

  God søndag til deg! Hilsen Margrethe

  SvarSlett
 18. Hei. Takker for hyggelig hilen! Ja, alt går bedre nå! :) Sovet godt og fått gjort mye i helgen. Ikke mindre enn to bil- lass ble med meg hjem fra IKEA, men bare fornuftinge ting. ;) Og alt er nå skrudd sammen og står på plass. :)

  Må bare si at du har det utrolig koselig! Er ofte innom og kikker. :)

  SvarSlett
 19. Nydeligt, Nydeligt, Nydeligt. ;o)
  Kram, Birgitte

  SvarSlett
 20. Hei, og takk for sist! Må si at du har fått deg en nydelig dør, og absolutt mye finere enn de gul-brune lakkerte dørene... vi har også byttet ut alle våre lakkerte dører - hihi! Klem fra Gro!

  SvarSlett
 21. Å, så vakkert du har det! Nydeleg dør:)
  Ha ein flott mandag!
  Klem Anne:)

  SvarSlett
 22. Jättevacker dörr och fina inredningsdetajer du visar! Förstår att du är nöjd över de gamla dörrana, de är ett smycke i sig! Många kramar Emma

  SvarSlett
 23. Grattis,så gøy å komme over et sånt funn..Hadde jeg hatt større hus,hadde jeg nok hatt gamle dører over alt..God kveld til deg fra Maliva

  SvarSlett
 24. For en flott dør! Morsomt med slike funn:)
  Riga blir nok fantastisk! Gleder meg masse ihvertfall:) Blir koselig med en julehandel!

  Håper du har hatt en flott mandagskveld!

  Klem Renate:)

  SvarSlett
 25. Så fin dør. Kan godt stå til pynt den! Koselig interiør.

  SvarSlett